Neden Biz ?

Finansal istihbarat yoğun rekabetin yaşandığı iş dünyasında rakipler , piyasalar ve müşterilerinizden gelen dolaylı ve doğrudan verilerin ve bilgilerin belli bir araştırma metoduyla sürdürülebilir ,amaca odaklı ve karar alıcıları eylemsel motivasyona sevk ederek toplanması ,analiz edilmesi , süzülmesi yorumlanması ,stratejik, taktiksel ve operasyonel kararların alınması sürecidir.


Finansal İstihbarat; müşterilerinizin veya müşteri olabilecek firmaların hukuki, mali ve ahlaki durumlarını, iş yeterliliği ve girişimciliğini, sektörün ve ekonominin genel durumu çerçevesinde, değişik ve inanılır kaynaklardan saptayabilmek ve izleyebilmektir.


İstihbaratın amacı ; işletmelerin genel durumları hakkında bilgi ve görüş sahibi olmak, açılacak riskin kontrolünü belirli usul ve esaslara dayanan bir disiplin altına almak, firmanın ödeyebilme gücünü tespit etmek sureti ile kredi riskinin azaltılmasını sağlamaktır. Mal ve hizmet üreten işletmelerin ticari ve finansal risklerini azaltmaları ancak istihbarat yapmaları ile mümkün olabilmektedir. Müşterinin ürün veya hizmet talebi olduğunda, müşteri ile ilk kez çalışılıyorsa müşteri hakkında detaylı bilgi toplanmaktadır. Müşterinin iş konusu, ortakları, sermaye yapısı, yönetimde etkin olan ortak, yönetim kadrosu, banka veya diğer finansal kurumlarla ilişkileri, mevcut kredi limit ve riskleri, çek ödeme performansı , varsa geciken ödemeleri vb. konularda elde edilen istihbarat bilgileri ve ön istihbarat denilen bu süreç, firmanın mal veya hizmet alma ön koşullarına uyup uymadığının tespiti için yapılmaktadır. Müşteriyi iyi tanımak, doğru, hızlı karar ve önlem almaya yaramaktadır. İyi tanınmayan bir müşterinin talepleri doğru ve emniyetli yanıtlanamamakta, dolayısıyla alınacak kararlarda yanılma payı yüksek olmakta bunun sonucunda da ticari riskler büyüyüp, şüpheli alacak oranları yükselmektedir.


Müşterilerin ürün veya hizmet talepleri değerlendirilirken isabetli bir karara varılabilmesi, istihbarat yapılmasını olmazsa olmaz zorunlu kılmaktadır.


Top